Welcome To My Cozy Corner







Welcome to Nolver's Cozy Corner! If you would like to view my tags, visit my page on Nolver's Pretty Tags. For scientific related topics, visit my page on Nolver's Science Corner. For PSP tubes, visit my page on Nolver's Cool PSP Tubes. For my personal blog, visit my page on Nolver's Room.

**Always scroll down to read the actual post**




©2009-2017 Nolver's Cozy Corner. Images with my watermark are copyrighted by me, so I reserve all rights. It is not allowed to edit or to modify the pictures in any way. It is not allowed to use the images/backgrounds from the layout and from the welcome box. Please respect my work.

Tuesday, 12 February 2013

Chocoladebrood recept




Ingrediënten:

  • 5-6 kopjes bloem
  • 4 eieren
  • ½ kopje melk
  • ½ kopje suiker
  • ½ kopje water
  • ½ kopje boter
  • 2 pakjes droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel anijszaad of  1 eetlepel oranjebloesemwater (kruidenier).

Bereidingswijze:
  1. Voeg samen in een grote kom 1½ kopje bloem, gist, zout, anijszaad en suiker. Meng ze goed door elkaar  (handig om een mixer te gebruiken  met haken).
  2. Verhit de melk, water en boter bijna tot koken in een kleine pan.
  3. Roer de warme vloeistof in het droge mengsel  totdat het grondig is vermengd.
  4. Mix de eieren en voeg de overgebleven bloem geleidelijk aan net zolang toe, totdat het deeg zacht en niet meer kleverig is.
  5. Kneed het deeg op een met bloem bestrooide plank voor ongeveer 10 minuten.
  6. Plaats het deeg in een licht ingevette kom in een warme omgeving. Bedek het om uitdroging te voorkomen.
  7. Laat het deeg voor 1½  uur rijzen totdat het zijn grootte heeft verdubbeld.
  8. Verwijder het deeg uit de kom en pers het in een ronde vorm, voeg extra deeg toe in schelpvormpjes aan de bovenkant.
  9.  Laat het brood rijzen voor een uur extra.
  10. Verwarm de oven voor  tot 250 °C en bak het brood voor 40 minuten totdat het goudbruin is.

Glazuur

Ingrediënten:

  • 50 gram plantaardig vet (Remia)
  • ½ kopje cacao poeder
  • 1 kopje poeder suiker.
  • ½ kopje meel.
Bereiding:

Alle bovengenoemde ingrediënten mengen met elkaar. Hiermee het brood bestrijken. Je kunt in plaats van suiker gecondenseerde melk gebruiken (1 kopje), dan heb je suiker en melk samen. Dit is hoe mijn gebakken brood eruit zag. Heel erg lekker!






2 comments:

You are free to comment as well, but keep it nice and friendly.