Welcome To My Cozy CornerWelcome to Nolver's Cozy Corner! If you would like to view my tags, visit my page on Nolver's Pretty Tags. For scientific related topics, visit my page on Nolver's Science Corner. For PSP tubes, visit my page on Nolver's Cool PSP Tubes. For my personal blog, visit my page on Nolver's Room.

**Always scroll down to read the actual post**
©2009-2019 Nolver's Cozy Corner. Images with my watermark are copyrighted by me, so I reserve all rights. It is not allowed to edit or to modify the pictures in any way. It is not allowed to use the images/backgrounds from the layout and from the welcome box. Please respect my work.

Monday, 25 November 2013

Gescheiden christenen mogen NIET hertrouwen, zegt Gods woord


Moeilijk aspect hè? Ik ga er vanuit dat dit artikel voor velen tot aanstoot zal zijn, omdat de meeste christenen hier lak aan hebben. Het valt me op dat christenen die gescheiden zijn, heeeel snel weer een partner vinden, terwijl degenen die nooit eerder zijn getrouwd geweest, weinig worden gezien...is dat niet vreemd? Je zou haast zeggen dat God getrouwde mensen voortrekt, maar dat is niet waar! Het is de duivel zelf die wil dat kinderen Gods ongehoorzaam zijn aan Gods woord en er voor zorgt, dat er weer heel snel een partner op hun weg komt, terwijl dat tegen Gods principes ingaat.

Waarom is dit van de duivel? vraag je je af. Omdat de bijbel zegt dat wie een weggezondene trouwt, echtbreuk pleegt! Ziedaar, de bijbel is er heel duidelijk over, maar christenen van deze tijd nemen alleen aan, wat in hun straatje past, helaas.

Ik heb ook enkele christenen horen zeggen die opnieuw een levenspartner vonden nadat ze gescheiden waren: "Ik heb een bevestiging van de Here", of "God heeft tot me gesproken dat Hij iets voor mij heeft en het bleek een partner te zijn. Ik ben zo blij!" ....Is God dan een leugenaar van zijn eigen Woord en neemt Hij zijn eigen woorden niet serieus dan??? Ik dacht het niet. God is een SNELLE aanklager tegen degenen die scheiden, zegt de bijbel.

Jammer genoeg doen voorgangers hier niet veel aan en wordt het zelfs door hun gepromoot. Waarschijnlijk omdat echtparen bij hun hoog in aanzien staan, veel meer dan alleengaanden. Men koestert vaak verkeerde gedachten over alleengaande zusters of zusters die toen ze nog onbekeerd waren, een kind hebben buiten het huwelijk om...Deze zusters hebben eigenlijk recht op een partner, omdat ze nooit getrouwd zijn geweest. Degenen die al getrouwd waren, mogen ECHT niet meer hertrouwen, tenzij ze trouwen met degene van wie ze zijn gescheiden...grappig hoe we Gods woord kunnen omdraaien...

Ik heb zelf niet zo lang terug een preek gehoord waarin werd gezegd dat zelfs als je in de wereld getrouwd en gescheiden was en je komt tot bekering, je zelfs DAN niet meer mag trouwen, tenzij je weer trouwt met degene aan wie je je gelofte hebt afgelegd!! Diep! Maar dat willen de meeste christenen niet horen...ik zeg wel heel eerlijk dat als je toen nog in de wereld was en je trouwde en daarna scheidde, toen kende je Gods woord niet en geloof ik dat God je genadig zal zijn, als je in Gods huis hertrouwt met iemand anders.

Er zijn zelfs bekende christen-zangers die zich hier helaas schuldig aan hebben gemaakt. Ze zijn getrouwd geweest in Gods huis en hebben een gelofte afgelegd voor God, maar zijn toch gescheiden en hertrouwd met iemand anders, zoals Vickey Winans, Wayne Watson, Jaci Velasquez....niet om te oordelen, maar het is wel opvallend toch hoe deze mensen snel een partner hebben gevonden??

Ik weet dat dit onderwerp behoorlijk confronterend is, omdat heel veel christenen dit gewoon doen en Gods woord helaas op dit gebied (en misschien nog andere dingen) negeren/verwerpen. Dat is jammer. Misleid jezelf niet dat God achter je huwelijk staat, want dat doet Hij niet. Hij staat achter z'n Woord. Hij zal je vergeven wanneer je hem erom vraagt en je zeker helpen wanneer je tot inkeer bent gekomen.Tuurlijk houdt God nog steeds van je, dat zal NOOOOIT veranderen, maar heeft jou nooit bevestigd dat je huwelijk met iemand anders van Hem komt. Dit is een misleiding. Je mag hertrouwen, maar dan alleen met degene met wie je al eerder was getrouwd.

Ik hoop dat God ons hart kan vinden dat we eerlijk en oprecht zullen worden, zodat we zonder vlek of rimpel zijn wanneer we komen in zijn Koninkrijk.No comments:

Post a Comment

You are free to comment as well, but keep it nice and friendly.